Vi sendte en sinna rallyfører for å rydde verkstedet til Sveen Bil

Vi sendte en sinna rallyfører for å rydde verkstedet til Sveen Bil

Noen ganger må det «tough love» til for å få orden på sakene. Nå er verkstedet knapt til å kjenne igjen.

– Tomflasker. En hel pose med tomflasker! Jeg blir gæren! 

Eyvind Brynildsen er ikke nådig når han går gjennom det nye verkstedet til Sveen Bil. I tillegg til å kjøre rally er han driftsleder for sitt eget entreprenørfirma, og ikke akkurat en type som legger skjul på hva han tenker.

Med andre ord – en perfekt kandidat for å sende ut på oppdrag for Relekta, med mål om å rydde opp i kaoset som finnes på mange verksted der ute.

 

Nytt verksted, mye gammelt rot

Kenneth Sveen er daglig leder i Sveen Bil, og har takket ja til å få Brynildsen og Relekta på besøk på det nyeste verkstedet hans på Fjellhamar. En god lokasjon, men ryddig kan ingen klandre det for å være.

– Problemet på Fjellhamar er at det er veldig kaos, og sånn orker jeg ikke å ha det. Men det tar forferdelig mye tid til å drive med de type tingene, forklarer Sveen. 

Brynildsen river opp skuffer og skap mens han raljerer saftig over tilstanden på verkstedet. Vinkelslipere, fire ulike merker av tilsvarende kjemikalier, drivreimer og hengerfester ligger hulter til bulter uten plan eller oversikt. På toppen av et skap finner han en diger plastsekk med tomflasker.

– Det er trist. Jeg må ha hjelp, mumler Sveen.

Heldigvis finnes konseptet Enklere Lager, for nettopp den typen hjelp verkstedet på Fjellhamar trenger.

 

Fra fem fulle skap til to med mer ledig plass

– Dette er helt utrolig. Jeg fatter ikke at dere har fått plass til alt, sier Sveen.

På kort tid har gutta fra Relekta tatt en grundig gjennomgang av utstyret i de gamle skapene, kastet store deler av det, og fått på plass to store blå Enklere Lager-skap.

Antallet kjemikalier er kuttet ned til et minimum. Der ett produkt kan gjøre jobben til tre, er det valgt fremfor de tre forskjellige. Alle smådeler har fått sin faste plass i skuffene, og både hyller og skuffer er markert med navn til produktet som skal oppbevares der.

– Dette gjør jo dagen til mekanikere ti ganger enklere, sier Sveen.

Vi kan ikke annet enn å si oss enige. Og har du rot du selv trenger å rydde opp i, ikke nøl med å kontakte Relekta, så kan du snart se de blå skapene på ditt eget verksted.

New call-to-action