Bli kvitt rotet med «Enklere lager» – uten å løfte en finger

Bli kvitt rotet med «Enklere lager» – uten å løfte en finger

Ingen flere unødvendige produkter som samler støv. Rydd opp på lageret én gang for alle!

Jobber du i industri eller på verksted, er det fort gjort at ting begynner å flyte litt. Det er ofte rett og slett for mye å gjøre til at du rekker å prioritere orden i sysakene. 

Så hjelper det heller ikke om du har et lass av produkter med ulike  bruksområder – én mild avfetting til vindusglass, én til stoff og én til lakkering. Hvor nødvendig er egentlig dette? Er det noen grunn til at et lager av forbruksmateriell må inneholde så innmari mange ulike produkter?

Nei, mente salgssjefen vår, Finn Ivar. Allerede i 2012 startet vi derfor prosjektet vi kalte «Relekta gjør lageret enklere» med mål om å hjelpe folk med å kutte ned på antallet produkter, og gjøre både oversikten og lommeboka deres en tjeneste. Vi hørte på kundene, brukte erfaringen vår og samarbeidet tett med vår hovedleverandør. 

For å gjøre en lang historie kort: Ti år senere er resultatet godt etablert. Vi kaller det for Enklere lager.

 

Få produkter, med bredt bruksområde

Enklere lager-konseptet lever opp til navnet sitt – det handler ganske enkelt om å ta en totalgjennomgang av produktene du bruker i dag, og kutte alt som er overflødig. Smale produkter byttes ut med mer robuste saker som har bredere bruksområde. Deretter får du alt på plass i oversiktlige, skreddersydde skap. Verre er det ikke.

Det er mange som blir overrasket når de innser hvor mye det faktisk er mulig å kutte. Du trenger sjelden et nisjeprodukt for hver enkelt lille ting du gjør, så lenge du har et alternativ som er utviklet for å passe til mye. 

Ta kjemikalier som et utgangspunkt. Bare her er det vanlig å kunne gå ned fra 30 ulike produkter, til rundt 10 – som dekker et helt verkstedbehov! Du kan selv tenke deg hvor mye enklere det vil gjøre hverdagen din.

 

Fem grunnpakker med essensielle produkter

Etter å ha vært i bransjen i mange år, har vi etter hvert fått god kjennskap til hvilke produkter som er essensielle. På grunnlag av dette, og av hva vi har funnet i starten av Enklere lager-konseptet, har vi satt sammen seks forskjellige grunnpakker:

EL_kjemipakke

Kjemipakke

EL_elektropakke

Elektropakke

EL_slipepakke

Slipepakke

EL_limpakke

Limpakke

EL_lyspare

Lyspærepakke

EL_festemidler

Normdeler

Dette er perfekte pakker for deg som vil starte helt fra bunnen, med bortimot alt du vil trenge innenfor de forskjellige kategoriene. Så kan du supplere med ekstra produkter dersom du har behov som ikke er dekket av disse. Relekta er totalleverandør, og du vil bli overrasket over hvor mange produkter du får i skapene for prisen du betaler. I tillegg har vi også tilgang på smalere nisjeprodukter for de mer uvanlige behovene.

Så kan det selvsagt hende at du allerede har mange produkter, og ønsker å fortsette med flere av disse. Da er det morsomt å se hvordan en opprydning, hvor de unødvendige produktene blir tatt bort, nesten alltid leder til et tilsvarende utvalg som det i grunnpakkene.

 

Plassbesparende skap – som kan tilpasses dine behov

Med et redusert produktsortiment på plass, gjelder det bare å ha et sted å gjøre av det. Enklere lager inkluderer også spesialbygde skap, som er dypere enn dem du vanligvis finner på markedet, og med praktiske innlegg som kan justeres fritt.

Her også er det vanlig å se stor plassbesparelse. I skrivende stund kan jeg trekke fram forrige installasjon, der vi samlet innholdet fra fem gamle skap i to av Relektas Enklere lager-skap. Alt er tydelig markert, og sparer deg som er presset på tid for mye leting.

Noen spør om det er lov å ha konkurrenters produkter i disse skapene, eller om du binder deg til kun Relekta. Du står helt fritt til å inkludere andre produkter – men vi ser gjerne at du informerer oss om hvilke. Vi tar det nemlig som en personlig utfordring til å forbedre våre egne produkter enda mer.

 

Blir ikke dette dyrt og tidkrevende?

Vil du være med på Enklere lager-konseptet til Relekta, kommer vi inn og tar hele opprydningen for deg. Det eneste vi trenger litt hjelp av deg til er å få på plass skapene – 160 kilo med solid håndverk. Ellers kan du være akkurat så involvert eller hands off du ønsker med å plukke ut utvalget. Ikke noe er hugd i stein etter oppsettet, med det er sjelden mer enn detaljer som må rettes opp. 

Relektas selgere vil ikke pushe flere produkter på deg enn du har bruk for. Kanskje spør du deg hvorfor en leverandør ønsker å spare deg for penger. Er det lønnsomt at kundene kjøper minst mulig?

Svaret er at våre produkter er satt sammen med dette målet, fordi vi liker lojale kunder. Det gjør også våre selgere – faktisk har snittselgeren i Relekta jobbet 14 år i samme jobb og distrikt. Vi er av den oppfatning at det er mer lønnsomt å bygge trofaste kundeforhold over tid, enn å selge mest mulig ved første anledning.

Du kan selvsagt justere leveransen etter hvert som du finner ut av hva du bruker mer eller mindre av – og best av alt: Skulle du likevel være misfornøyd med noe, har du ett års full bytterett. Ingen spørsmål stilt.

Som vi sier i Relekta: Det lønner seg alltid å bruke erfaring, og tenke med kundens lommebok. 

New call-to-action

Finn Ivar Bjørkvoll

Finn Ivar Bjørkvoll

Salgssjef i Relekta